Forandringer liker jeg ikke

Jeg er som oftest ikke noe glad i forandringer altså. Da føler jeg at jeg mister litt av kontrollen for å føle meg trygg. Nå er det forandringer jeg ikke liker på gang. I går var det billedterapi, og vi fikk vite at det blir forandringer etter jul. Det er venteliste på plass, men min plass er det nok ingen fare med. Likevel blir det dumt hvis andre må slutte eller begynne på andre dager. Det er en god gruppe og tillit til å åpne seg kommer over tid. Jeg så det var flere reagerte på det, ikke bare meg.

Jeg syns alle forandringer knyttet til behandlingen av min psykiske helse har kommet for brått på, og ingen av gangene har det gjort meg noe godt. Jeg sluttet på DPS da min psykiatriker og lege fikk seg ny jobb, og hun henviste meg videre til en psykologspesialist et annet sted. Fastlegen sendte flere rekvisisjoner til DPS, men de hadde ingen som passet meg. Ikke heller på gruppesamtaler, da jeg enten var for frisk eller for syk. Hos den nye psykologspesialisten var det så lang ventetid at jeg gikk nesten et halvt år uten behandling. Jeg fikk støtte og samtaler hos kommunens psykiske helseteam, og fikk gått et KID-kurs (kurs i depresjonsmestring). KID-kurs anbefales! Der lærte jeg mye. Da jeg endelig fikk time hos psykologspesialisten varte det et års tid. På den tiden fikk vi gravd opp i mye grums og traumer, men da vi ikke kom noen vei videre siden jeg ikke var klar, så ble den behandlingen avsluttet. Ingen annen tilnærmingsmåte ble forsøkt, men jeg kunne be fastlegen henvise igjen når jeg ble klar… Har tenkt tanken om å få henvisning til en annen psykolog som kanskje jobber litt annerledes, men jeg orker bare ikke begynne på nytt igjen. Dessuten likte jeg egentlig han jeg gikk til.

Så jeg lener meg på kommunens psykiske helseteam og går på billedterapi og samtaler der. De er fantastiske! Hadde jeg hatt råd hadde jeg gått til privatbehandler. For det er som psykisk helseteam selv sier. De behandler ikke, men gir støtte – og veiledningssamtaler.

Legg igjen en kommentar

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stinena@hotmail.no